Laitteet

Tällä sivulla esitellään lyhyesti Kaupunkiverstaalla käytettävissä olevat laitteet. Kaikkien laitteiden käyttö vaatii ajanvarauksen. Laitteet ovat varattavissa Helsingin kaupungin Varaamo-sivun kautta (ks. lisätiedot laitteiden kuvauksista). Voit myös soittaa numeroon (09) 310 85900 (arkisin 9-20). Kaupunkiverstaan henkilökunta auttaa kaikkien laitteiden käytössä.

3D-tulostin | Grafiikkatyöpiste | Mediatyöpisteet | Vinyylileikkuri | Videoedit | Rintanappikone | Ompelukone ja saumuri | Kampasidontalaite |

Näiden laitteiden lisäksi Kaupunkiverstaalla on ilman ajanvarausta käytettävissä paperileikkuri, niittipistooli, kaiverruskone, laminointikone A4/A3 -papereille (0,30e/0,40e) sekä nahan rei’itin.

 


 


 

3D-tulostin

 

lapsetja3D

3D-tulostin valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Kaupunkiverstaan tulostimet ovat malliltaan Ultimaker 2+ ja Ultimaker 3. Tulostusmateriaalina käytetään myrkytöntä ja biohajoavaa PLA-muovia.

Varaa aika 3D-tulostimelle Varaamo-sivun kautta tai puhelimitse numerosta (09) 3108 5900. Valmiin tulosteen hinta on 70 senttiä/kpl ja pisin mahdollinen varausaika on 6 tuntia (Ultimaker 3) / 4 tuntia (Ultimaker 2+).

Lue lisää 3D-tulostimesta

 


 

Grafiikkatyöpiste

 

Kuva grafiikkatyöpisteestä

Grafiikkatyöpiste on Wacom Cintiq 22HD -piirtonäytöllä ja Adobe Creative Cloud -ohjelmistolla varustettu iMac-työasema. Se on tarkoitettu piirtämiseen, 3D-mallintamiseen, kuvankäsittelyyn, taittamiseen ja kaikkeen muuhun luovaan digitaaliseen tekemiseen.

Grafiikkatyöpisteen käyttö on maksutonta. Se on varattavissa Varaamo-sivun kautta tai puhelimitse numerosta (09) 3108 5900. Työpisteen voi varata 4 tunniksi kerrallaan.

Lue lisää grafiikkatyöpisteestä

 


 

Mediatyöpisteet

 

Kuva mediatyöasemasta

Kaupunkiverstaalta löytyy 4 mediatyöasemaa, joihin on asennettu Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti (sis. esim. Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere). Lisäksi työpisteisiin kuuluu Epson Perfection V700-tasoskanneri, jolla onnistuu kuvien, diojen, negatiivien ja asiakirjojen hyvälaatuinen digitointi.

Voit varata työaseman käyttöösi osoitteessa https://varaus.lib.hel.fi (Kaupunkiverstaan tietokoneet 1-4). Käyttöjärjestelmänä työpisteillä on Windows 7, lukuunottamatta yhtä Apple iMac -konetta (varauskalenterissa numerolla 4).

Työasemilta on mahdollista tulostaa A4-tulosteita hintaan 0,40€/sivu. Muuten työasemien käyttö on maksutonta.

 


 

Vinyylileikkuri ja lämpöprässi

 

vinyylipunkero

Kaupunkiverstaan vinyylileikkurilla voit luoda uniikkeja yksivärisiä tarroja ja kangaspainatuksia. Valittavana on useita värivaihtoehtoja.

Tarramateriaali sopii sekä sisä- että ulkotiloihin tasaisille pinnoille. Vinyyliin leikatut kuvat tai tekstit voidaan puolestaan painaa luonnonkuitukankaaseen (esim. t-paitaan) Kaupunkiverstaan lämpöprässillä.

Laitetta ohjaavaan ohjelmaan voidaan tuoda yksivärisiä tai selkeäkontrastisia kuvatiedostoja (esim. logot, siluettityyliset kuvat) JPG-muodossa.

Voit varata vinyylileikkurin käyttöösi Varaamo-sivun kautta tai puhelimitse numerosta (09) 3108 5900. Laitteen voi varata korkeintaan 2 tunniksi kerrallaan. Hinta määräytyy käytetyn materiaalin pituuden mukaan (1,2€/10cm). Materiaalin leveys on 58cm (tarra) tai 45cm (vinyyli). Max. 2 metriä/asiakas.
Lue lisää vinyylileikkurista

 


 

Videoedit

 

Kuva videoeditistä

Videoedit-työpisteen tehokkaalle tietokoneelle on asennettu Adobe Creative Cloud -ohjelmistopaketti (sis. esim. Premiere, After Effects).

Koneen käyttöjärjestelmä on Windows 10. Voit tehdä oman tallennuskansiosi koneelle, mutta suosittelemme oman ulkoisen kovalevyn käyttämistä. Huomaathan, että työpisteen koneessa ei ole Internet-yhteyttä.

Voit varata työaseman käyttöösi Varaamo-sivulta tai puhelimitse numerosta (09) 3108 5900. Käyttö on ilmaista ja varauksen kestoa ei ole rajoitettu.
 


 

Rintanappikone

 

ButtonMaker-rintanappikoneella voit tehdä uniikkeja rintamerkkejä tai jääkaappimagneetteja.

Aihioita on saatavilla kahdessa koossa: 58mm ja 32mm. Rintamerkkiin tai magneettiin leikattava kuva tulisi olla oikean kokoisena tavallisella ohuella paperilla. Paperin kannattaa olla hieman isompi kuin rintamerkki, noin 60-70mm. Tarvittaessa voit varata mediatyöpisteen kuvankäsittelyyn ja tulostamiseen.

Materiaalimaksu on 0,50€/rintamerkki ja 0,60/0,80€/magneetti (pieni/iso). Se on varattavissa Varaamo-sivun kautta tai puhelimitse numerosta (09) 3108 5900.

Valmiin Photoshop-pohjan kuvien sijoitteluun tulostamista varten voit ladata tästä tästä. JPG-muodossa löydät pohjat tästä: 58mm / 32mm Max. 20 kappaletta/asiakas.

 


 

Ompelukone ja saumuri

 

saumurijakone

Kaupunkiverstaan ompelukone ja saumuri ovat käytettävissä ajanvarauksella. Paikan päältä löytyy joitakin lankoja, mutta voit myös tuoda omat langat. Ajanvarauksen voit tehdä Varaamo-sivulla tai puhelimitse numerosta (09) 3108 5900. Laitteiden käyttö on maksutonta.

Ompelukoneen malli: Bernina 1008
Saumurin malli: Bernina 800DL

 


 

Kampasidontalaite

 

Kuva kampasidonalaitteesta

Kampasidontalaitteella eli kierrevihkolaiteella voi tehdä vihkoja, kalentereita, albumeita jne. Kapasiteetti 95 A4-arkkia, ja sivuja voi myöhemmin lisätä tai poistaa. Materiaalimaksu 50 senttiä/kampa. Huom. paperitulosteet maksavat 40 senttiä/sivu.

Laite on varattavissa Varaamo-sivun kautta tai puhelimitse numerosta (09) 3108 5900.

 

 

Kommentointi suljettu.