Vinyylileikkuri

 

Kuinka vinyylileikkuri toimii?

Kaupunkiverstaan Roland CAMM-1 Servo GX-24 -vinyylileikkurilla voit luoda uniikkeja yksivärisiä tarroja ja painatuksia. Valittavana on useita värivaihtoehtoja.

Laite leikkaa yksiväristä materiaalia kuvatiedoston (JPG/BMP) ääriviivojen mukaan. Myös Adobe Illustrator-tiedostot käyvät, mutta tällöin tiedosto tulee tallentaa vanhaan Illustrator 8 -muotoon. Leikkuri sopii hyvin esimerkiksi logojen, tekstin ja yksinkertaisten kuvien tekemiseen. Ääriviivojen tunnistus onnistuu parhaiten, kun kuvatiedostossa on riittävän korkea resoluutio ja selkeä kontrasti (esim. musta kuvio valkoisella pohjalla). Laitteen tarkkuus riittää pientenkin yksityiskohtien tekoon, mutta pienten ja monimutkaisten kuvioiden kohdalla materiaalin jälkikäsittely voi aiheuttaa ongelmia.

Kaupunkiverstaan lämpöprässillä (Schultz BluePRESS) voit painaa vinyylistä leikatut kuviot luonnonkuitukankaalle, esim. paitaan. Prässi lämmitetään 160 asteeseen, minkä jälkeen vinyyli painetaan kankaaseen n. 15 sekunnin ajan. Paksu tai muutoin hankala kangas saattaa vaatia useita prässikertoja. Prässin koko on 28 x 38 cm. Sitä suuremmat kuvat / tekstit voidaan painaa osissa.

 

kaupunkiverstas_1379

 

Ajanvaraus ja hinnat

Voit varata vinyylileikkurin käyttöösi osoitteessa varaamo.hel.fi korkeintaan 2 tunniksi kerrallaan. Varauksen voi tehdä myös puhelimitse soittamalla numeroon (09) 3108 5900. Kaupunkiverstaan henkilökunta auttaa laitteen käytössä.

Hinta määräytyy käytetyn materiaalin mukaan. Materiaalimaksu on 1,2€ / 10 cm materiaalin pituutta. Vinyylirullan leveys on 45cm ja tarrarullan leveys 58cm. Leikkausta suunnitellessa kannattaa käyttää rullan koko leveys.

Kaupunkiverstaan materiaaleja voi käyttää korkeintaan 2 metriä kerralla. Suurempien projektien kohdalla suosittelemme oman materiaalin hankkimista (tarra- ja vinyylimateriaalia myy esim. Lamtekno), jolloin laitteen käyttö on maksutonta.

Jätä kommentti